Onderwijsmateriaal

In de Technotheek werken wij met veel diverse materialen. Van het maken van een robot, het vliegen met een drone tot het leren werken met een greenscreen. 

Werken met een robot

Leerlingen gaan aan de slag met robot BEP. BEP is een uniek robotje, waarmee leerlingen ontdekken dat in iedereen een techneut of programmeur schuilt! Met het complete Bouw-je-BEP lespakket bouwen de leerlingen zelf een robot, geven ze deze een mooi uiterlijk én programmeren ze verschillende emoties. BEP prikkelt de belevingswereld van leerlingen en stimuleert groei van technische vaardigheden.

Werken met een robot
Vliegen met drones

Vliegen met drones

Leerlingen gaan drones laten vliegen. Ze krijgen de uitdaging om zelf een drone te ontwerpen en bouwen. Daarvoor heeft de Technotheek een landingsbaan, speciaal voor de drones. Lessen over drones brengen techniek, 21e-eeuwse vaardigheden en gamification samen. Leerlingen leren samenwerken en met elkaar probleemoplossend denken. 

Leren programmeren

In de Technotheek leren de leerlingen programmeren. De opvallende programmeerbare ballen hebben een eindeloze reeks codeer- en spelmogelijkheden. Deze robotballen bieden ongekend veel speelplezier door de creatieve combinatie van leren en spelen.

Leren programmeren
Robots in de zorg toepassen

Robots in de zorg toepassen

Een robotmaatje kan mensen met een licht verstandelijke beperking of vergeetachtigheid een handje helpen met de dagelijkse bezigheden. Er is bijvoorbeeld de alarmfunctie, die aangeeft wanneer het tijd is voor de medicatie of om te gaan eten. Zo’n robot wordt al veel in zorginstellingen ingezet. Omdat veel van onze leerlingen kiezen voor de zorgsector, kan het leren werken met een zorgrobot natuurlijk niet ontbreken.

Lasersnijden

Werken met een lasersnijder is waardevol voor leerlingen. Daarmee wordt het mogelijk om in korte tijd van een idee een tastbaar product te maken. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos en leerlingen komen, naast techniek, ook in aanraking met wiskunde en beeldende vorming. Ze leren ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken. Ook 21e-eeuwse vaardigheden komen aan bod, zoals creatief en kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken.

Lasersnijden
Leren heftruck rijden in een simulator

Leren heftruck rijden in een simulator

Werken met een heftruck is niet zonder risico en een ongeluk zit in een klein hoekje. Veel leerlingen willen na het VMBO het heftruckbewijs halen. In de Technotheek kunnen ze alvast kennismaken met heftruck rijden. De heftruck biedt een virtuele leeromgeving en een gesimuleerde werkomgeving. 

Greenscreen

In de Technotheek is een greenscreen aanwezig. Met deze mooie tool verrijken we ons onderwijs op een creatieve manier. We stimuleren onder andere creativiteit en verbeeldingskracht bij onze leerlingen. Maar ook de 21e-eeuwse vaardigheden komen aan bod. Zoals communiceren, creatief en probleemoplossend denken, samenwerken én digitale geletterdheid.

Greenscreen